PROIECTELE

NOASTRE

Totul a început cu o simplă iniţiativă în primăvara lui 2012 când taximetristul Ion Cristian Roman a dorit să transforme o simplă călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau bomboane, puteau asculta o muzica placuta sau puteau primi un tur inedit al Capitalei. Mai apoi taximetristul s-a gândit că ar putea să strângă carti si jucarii pentru copiii din spitale, urmând ca în fiecare sâmbătă să se meargă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”.

În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiectele umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale!

PROIECTELE NOASTRE CURENTE

EVENIMENTE LUNARE, SAPTAMANALE SI BISAPTAMANALE

Caravana TCB

Caravana Taxiul cu Bomboane este un proiect in care voluntari ai Asociatiei cumpara si colecteaza alimente neperisabile, produse de igiena, medicamente si produse sanitare, aparate ….

O zi cat o vacanta

6-12 copii alături de însoțitorii lor au parte de transport gratuit și masă, o vizită la delfinariu (sau la leii de mare), urmată de o vizită la Acvariul Constanța și încheiem ziua cu o baie în mare și o plimbare pe plajă ….

Oameni Singuri

Pentru ca in perioada pandemiei nu am putut ajunge la copii din spitale, asa cum am obisnuit pe toata lumea, Oameni Singuri este un alt proiect nou care ne „trimite” neanuntati la adaposturile ….

Fata cu Vioara

Raluca Raducanu impreuna cu Asociatia noastra, merg de cateva ori pe saptamana intr-un turneu special la spitalele din Bucuresti pentru a le canta celor internati, medicilor si asistentelor ….

Seara de Poveste

O carte sub braț, un măr în mână și multă dragoste! Voluntari din toată țara și din toate colțurile lumii, împreună cu Gașca Colorată transformă serile obișnuite de spital în momente magice! (2015-2019)

Vinerea Sperantei

Vinerea Speranței este un proiect de incluziune, în care copii cu nevoi speciale din București se întâlnesc cu căluți, llame și căței la adăpostul pentru cai “Steaua Speranței”! (2016-2019)

De Vorba cu Delfinii

În periada martie-noiembrie grupuri de copii de la şcolile speciale din capitală merg să petreacă scurt timp în apropierea delfinilor şi pentru a se bucura de beneficiile comunicării nonverbale! (2017-2019)

Ciorapelul cu Bomboane

Ultima cursă specială din an a “Taxiului cu Bomboane”! În fiecare decembrie voluntarii opresc la secţiile de pediatrie şi centrele pentru copii cu nevoi speciale din Bucureşti şi împart ciorăpei cu bomboane şi super jucării! (2016-2019)

Pui de Perna pentru Pui de Om

În fiecare an, în preajma Paştelui, copiii din spitalele de pediatrie primesc pernuţe însoţite de cărţi! Este o acţiune prin care dorim să bucurăm copiii dar şi să le trezim curiozitatea de a citi! (2016-2019)

Canuta cu Bomboane

Cănuţa cu Bomboane este o campanie desfăşurată anual, pe 1 iunie. La doar prima ediţie, copiii din spitale au primit dulciuri si cănuţe cu desene si mesaje de încurajare de la aproape 2000 de oameni! Cănuţa este una din tradiţiile noastre cele mai dragi. (2016-2019)

Bomboland

Acesta este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Taxiului cu Bomboane. Bomboland este un spaţiu unde dorim să organizăm ateliere pentru tinerii cu nevoi speciale, un loc unde își vor redobândi stima de sine și sentimentul de utilitate. (2018-2019)

PROIECTELE NOASTRE DE SEZON

EVENIMENTE DE VARA, IARNA SI OCAZII SPECIALE

Luna Povestilor in Spitale

Primul nostru proiect, început în decembrie 2015! De atunci voluntarii, încărcaţi cu multă veselie şi cărţi magice merg săptămânal în saloane pentru a citi copiilor poveşti!

Carnavalul Bradului

Eveniment organizat în decembrie 2015 şi 2016. Voluntarii Taxiului cu Bomboane au dăruit fructe, dulciuri, jucării şi cărţi pentru copiii spitalizaţi dar şi cei din şcolile speciale!

Mos Craciun de Vara

Pentru Taxiul cu Bomboane, Moș Crăciun nu vine doar iarna, ci în fiecare anotimp! În vara lui 2015, moșul si spiridușii au spitalele de pediatrie din București, încărcaţi cu cărţi, jucării, vorbe de încurajare și dragoste!

Impreuna vedem viata mai frumoasa

Un proiect demarat de Taxiul cu Bomboane împreună cu Optiela și Hoya Lenses România, în care copiii cu nevoi speciale din capitală primesc consultații oftalmologice și ochelari! (2016-2019)

Excursie Casa Vlasia

O excursie în mijlocul naturii pentru copiii cu nevoi sociale și nevoi speciale din București. Transportul și masa pentru copii, cât și pentru însoțitorii lor sunt acoperite de către partenerii noștri! (2017, 2018)

Invitatie la Teatru pentru Sectorul 5

Un proiect finanțat de către Primăria Sectorului 5, ce constă într-o piesă de teatru și workshopuri în comunicare, socializare și incluziune pentru copiii cu nevoi sociale și nevoi speciale. (2017)

Socioterapie prin Teatru Sector 3

 Elevii scolii speciale nr 5 din Bucuresti pregatesc un spectacol de teatru si dans in cadrul Teatrului Metropolis! Spectacolul si workshopurile fiind finantate de Primaria Sectorului 3. (2017)

Oameni din Taxiul cu Bomboane

Galeria Occidentului organizează vernisaj și licitație de fotografii în scopul strângerii de fonduri pentru Asociația Taxiul cu Bomboane! Anul acesta am avut chiar și a doua ediție! (2018, 2019)

Scoala de balet fitness si nutritie

Prietenii noștri nutriționiști și balerini profesioniști au predat workshopuri de balet, fitness, nutriție și wellness pentru tinerii cu nevoi sociale și nevoi speciale din București și Urziceni. (2018)

SPECIAL YOUTH UPGRADE

Cursuri de orientare profesională, educație financiară și dezvoltare personală, pentru tineri cu nevoi sociale și tineri cu deficiențe de auz din București și Urziceni. (2018-2019)

Fotografia prin ochii mei

Cursuri de fotografie pentru copiii marginalizați social și tinerii cu nevoi speciale, ținute prin două proiecte rulate simultan. Workshop-urile s-au terminat cu expoziția “Lumea prin ochii mei”. (2019)

SUPER ANTREPRENORESCU

Un proiect dedicat studenților cu vârste între 18-35 de ani, unde tineri cu din medii sociale defavorizate se bucură de cursuri de antreprenoriat și vânzări ținute de specialiști în domeniu. (2019)

DORITI SA DEVENITI

PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi „Seara de Poveste” , „O zi cat o vacanta” , „Ciorapelul cu Bomboane” ! Donați acum online sau direct in contul Asociatiei!