PROIECTELE

NOASTRE

Totul a început cu o simplă iniţiativă în primăvara lui 2012 când taximetristul Ion Cristian Roman a dorit să transforme o simplă călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau bomboane, puteau asculta o muzica placuta sau puteau primi un tur inedit al Capitalei. Mai apoi taximetristul s-a gândit că ar putea să strângă carti si jucarii pentru copiii din spitale, urmând ca în fiecare sâmbătă să se meargă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”.

În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiectele umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale!

PROIECTELE NOASTRE CURENTE

EVENIMENTE LUNARE, SAPTAMANALE SI BISAPTAMANALE

Seara de Poveste

O carte sub braț, un măr în mână și multă dragoste! Voluntari din toată țara și din toate colțurile lumii, împreună cu Gașca Colorată transformă serile obișnuite de spital în momente magice!

Vinerea Sperantei

Vinerea Speranței este un proiect de incluziune, în care copii cu nevoi speciale din București se întâlnesc cu căluți, llame și căței la adăpostul pentru cai “Steaua Speranței”!

Excursie Casa Vlasia

O excursie în mijlocul naturii pentru copiii cu nevoi sociale și nevoi speciale din București. Transportul și masa pentru copii, cât și pentru însoțitorii lor sunt acoperite de către partenerii noștri!

Impreuna vedem viata mai frumoasa

Un proiect demarat de Taxiul cu Bomboane împreună cu Optiela și Hoya Lenses România, în care copiii cu nevoi speciale din capitală primesc consultații oftalmologice și ochelari!

De Vorba cu Delfinii

În periada martie-noiembrie grupuri de copii de la şcolile speciale din capitală merg să petreacă scurt timp în apropierea delfinilor şi pentru a se bucura de beneficiile comunicării nonverbale!

Invitatie la Teatru pentru Sectorul 5

Un proiect finanțat de către Primăria Sectorului 5, ce constă într-o piesă de teatru și workshopuri în comunicare, socializare și incluziune pentru copiii cu nevoi sociale și nevoi speciale.

Socioterapie prin Teatru Sector 3

Elevii scolii speciale nr 5 din Bucuresti pregatesc un spectacol de teatru si dans in cadrul Teatrului Metropolis! Spectacolul si workshopurile fiind finantate de Primaria Sectorului 3.

Bomboland

Bomboland este cel mai ambițios proiect al Taxiului cu Bomboane. Este locul unde prin atelierele desfășurate zi de zi, tinerii cu nevoi speciale își vor redobândi stima de sine și sentimentul de utilitate.

PROIECTELE NOASTRE DE SEZON

EVENIMENTE DE VARA, IARNA SI OCAZII SPECIALE

Pui de Perna pentru Pui de Om

În fiecare an, în preajma Paştelui, copiii din spitalele de pediatrie primesc pernuţe însoţite de cărţi! Este o acţiune prin care dorim să bucurăm copiii dar şi să le trezim curiozitatea de a citi!

Canuta cu Bomboane

Cănuţa cu Bomboane este o campanie desfăşurată anual, pe 1 iunie. În anul 2016, la doar prima ediţie, copiii din spitale au primit dulciuri si cănuţe cu desene si mesaje de încurajare de la aproape 2000 de oameni!

Mos Craciun de Vara

Pentru Taxiul cu Bomboane, Moș Crăciun nu vine doar iarna, ci în fiecare anotimp! Moșul si spiridușii vizitează spitalele de pediatrie din capitală în orice perioadă a anului, dăruind copiilor cărti, jucării, vorbe de încurajare și dragoste!

Ciorapelul cu Bomboane

Ultima cursă specială din 2017 a “Taxiului cu Bomboane”! Între 5 şi 7 decembrie voluntarii au oprit la toate secţiile de pediatrie din Bucureşti şi au împărţit copiilor ciorăpei cu bomboane, pupici şi zâmbete!

Luna Povestilor in Spitale

Primul nostru proiect, început în decembrie 2015! De atunci voluntarii, încărcaţi cu multă veselie şi cărţi magice merg săptămânal în saloane pentru a citi copiilor poveşti!

Carnavalul Bradului

Eveniment organizat între 5-17 decembrie 2016 când voluntarii “Taxiului cu Bomboane” au dăruit fructe, dulciuri, jucării şi cărţi pentru copiii spitalizaţi dar şi cei din şcolile speciale!

Oameni din Taxiul cu Bomboane

Galeria Occidentului organizează vernisaj și licitație de fotografii în scopul strângerii de fonduri pentru Asociația Taxiul cu Bomboane! Deși un proiect recent, acest eveniment este deja la a doua ediție!

DORITI SA DEVENITI

PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi „Seara de Poveste„! Donați acum prin platforma BCR Bursa Binelui!