PROIECTELE

NOASTRE

Totul a început cu o simplă iniţiativă în primăvara lui 2012 când taximetristul Ion Cristian Roman a dorit să transforme o simplă călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau bomboane, puteau asculta o muzica placuta sau puteau primi un tur inedit al Capitalei. Mai apoi taximetristul s-a gândit că ar putea să strângă carti si jucarii pentru copiii din spitale, urmând ca în fiecare sâmbătă să se meargă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”.

În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiectele umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale!

PROIECTELE NOASTRE ACUM
ANUL 2021-2022

NEWS ALERT TV

BREAKING NEWS 2020-2021: VA RUGAM NU PARASITI INCINTA, VA RUGAM NU PARASITI PLANETA, RAMANETI IN BUNKERELE DUMNEAVOASTRA, REVENIM IN CURAND CU MAI MULTE STIRI

Anul 2020 si 2021 a fost un an cu dificultăți pentru mulți dintre noi. Pentru Taxiul cu Bomboane însă, acesta a fost un an cu noi challenge-uri și noi realizări! Din cauza pandemiei, Gașca Colorată nu a mai putut fi prezentă la spitalele de copii din București iar toată atenția Asociației a fost mutată pe copiii din provincie și familiile acestora și pe toate persoanele care au nevoie de ajutor în această perioadă (oameni ai străzii cazați în diferite pensiuni și hoteluri, medici, asistente etc). Astfel, am călătorit în toată țara, am făcut prieteni noi, suntem mai mulți, mai puternici, mai frumoși și mai motivați ca niciodată! Uite câteva din realizările calumea pe care le-am avut în acest an:

HEARTBEAT – PULSING WITH EMOTIONAL EDUCATION 

Continuăm seria proiectelor de educație nonformală din acest an cu proiectul HeartBeat: Pulsing with Emotional Education, proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al….

CARUSELUL EMOȚIILOR 2022

150 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani din București, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, interesați de creșterea calității vieții  personale și profesionale…

Future 4 YOUth II

Cursurile se vor desfășura fizic în perioada 31 octombrie – 17 noiembrie 2022 în Curtea de Argeș și București și vizează acumularea de competențe ce privesc accesul și comportamentul la un loc de muncă, lucrul în echipă…

Croaziera emotiilor 2023

Este al treilea an în care, cu această ocazie, vă comunicăm pentru a cincea oară că derulăm, din nou, atelierele de gestionare a emoțiilor și a stresului dedicate copiilor și tinerilor. De ce nu ne oprim, de ce insistăm să ne aducem….

DIGITALYOUTH EVOLUTION

Asociația Taxiul cu Bomboane, vizează prin acest proiect o abordare integrată a competențelor digitale, recunoscând că acestea nu sunt doar abilități tehnice, ci implică și o înțelegere critică și etică a mediului digital. Astfel, prin acest proiect care va fi amplu promovat împreună cu finanțatorul ne propunem….

EMOTSIYA 2022

 

Tinerii și copii care fac parte din sectorul 5 vor avea acces la ateliere de gestionare a emoțiilor și a stresului pentru a profita de oportunitățile educaționale oferite de Asociația Taxiul cu Bomboane prin proiectul EMOTSIYA, proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Legea 350/2005 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”.

EMOTII CONFUZE 2022

 

Prin proiectul ”Emoții confuze”, proiect finanțat PEPCO România prin programul de responsabilitate socială PEPCOLandia ediția a 2-a, Asociația Taxiul cu Bomboane oferă cursuri gratuite de gestionare a emoțiilor pentru 50 de tineri și copii cu nevoi speciale, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani

Scrisori pentru iepuras 2022

Un proiect marca TCB in care cei mici si mai putin norocosi, trimit scrisori Iepurasului de Paste. Alatura-te si TU acestui proiect si adu-le celor mici zambetul pe buze, de PASTE. Scrie-ne pe whatsapp la 0755044247 și poți fi Poștașul Iepuraș pentru un copil mai puțin norocos! #sărbătorilevine2022 #poștașuliepuraș

 

Future 4 YOUth – septembrie 2021

Taxiul cu Bomboane impreuna cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Ilfov organizeaza cursuri gratuite CAFIVO ( CAriera, FInanciar si VOrbire in public) pentru…..

SCOALA DE BALET SI NUTRITIE – noiembrie 2021

Cursuri gratuite de balet-fitness si nutritie unui grup de 100 de tineri din Bucuresti si judetul Curtea de Arges. Obiectivul este cel de a ii face pe tinerii participanti sa adopte un stil de viata mai sanatos.

YOUThopia – octombrie 2021

Acumularea de competente ce privesc accesul si comportamentul la locul de munca, lucrul in echipa si medierea conflictelor. Tinerii inscrisi beneficiaza, printre altele si de cursuri de life coaching.

Caravana TCB

Caravana Taxiul cu Bomboane este un proiect in care voluntari ai Asociatiei cumpara si colecteaza alimente neperisabile, produse de igiena, medicamente si produse sanitare, aparate ….

O zi cat o vacanta

6-12 copii alături de însoțitorii lor au parte de transport gratuit și masă, o vizită la delfinariu (sau la leii de mare), urmată de o vizită la Acvariul Constanța și încheiem ziua cu o baie în mare și o plimbare pe plajă ….

Oameni Singuri

Pentru ca in perioada pandemiei nu am putut ajunge la copii din spitale, asa cum am obisnuit pe toata lumea, Oameni Singuri este un alt proiect nou care ne „trimite” neanuntati la adaposturile ….

Fata cu Vioara

Raluca Raducanuîmpreună cu Asociația noastră, merg de câteva ori pe saptamână într-un turneu special la spitalele din Bucuresti pentru a le cânta celor internați, medicilor si asistentelor. Obiectivul nostru…

Emoticonul confuz 2021

Asociația Taxiul cu Bomboane oferă cursuri gratuite de gestionare a emoțiilor pentru 140 de tineri și copii cu nevoi speciale, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, care sunt înscriși într-o școală pentru….

PROIECTELE NOASTRE IN MOD NORMAL

EVENIMENTE LUNARE, SAPTAMANALE SI BISAPTAMANALE

Seara de Poveste

O carte sub braț, un măr în mână și multă dragoste! Voluntari din toată țara și din toate colțurile lumii, împreună cu Gașca Colorată transformă serile obișnuite de spital în momente magice! (2015-2019)

Vinerea Sperantei

Vinerea Speranței este un proiect de incluziune, în care copii cu nevoi speciale din București se întâlnesc cu căluți, llame și căței la adăpostul pentru cai “Steaua Speranței”! Dăruim…  (2016-2019)

De Vorba cu Delfinii

În periada martie-noiembrie grupuri de copii de la şcolile speciale din capitală merg să petreacă scurt timp în apropierea delfinilor şi pentru a se bucura de beneficiile comunicării nonverbale! (2017-2019)

Ciorapelul cu Bomboane

Ultima cursă specială din an a “Taxiului cu Bomboane”! În fiecare decembrie voluntarii opresc la secţiile de pediatrie şi centrele pentru copii cu nevoi speciale din Bucureşti şi împart ciorăpei, bomboane şi super jucării! (2016-2019)

Pui de Perna pentru Pui de Om

În fiecare an, în preajma Paştelui, copiii din spitalele de pediatrie primesc pernuţe însoţite de cărţi! Este o acţiune prin care dorim să aducem bucurie copiilor, dar şi să le trezim curiozitatea de a citi de la o vârstă fragedă! (2016-2019)

Canuta cu Bomboane

Cănuţa cu Bomboane este o campanie desfăşurată anual, pe 1 iunie. La doar prima ediţie, copiii din spitale au primit dulciuri si cănuţe cu desene si mesaje de încurajare de la aproape 2000 de oameni! Cănuţa este una din tradiţiile noastre cele mai dragi. (2016-2019)

Bomboland

Acesta este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Taxiului cu Bomboane. Bomboland este un spaţiu unde dorim să organizăm ateliere pentru tinerii cu nevoi speciale, un loc unde își vor redobândi stima de sine și sentimentul de utilitate. (2018-2019)

PROIECTELE NOASTRE DE SEZON

EVENIMENTE DE VARA, IARNA SI OCAZII SPECIALE

Luna Povestilor in Spitale

Primul nostru proiect, început în decembrie 2015!

De atunci voluntarii, încărcaţi cu multă veselie şi cărţimagice merg săptămânal în saloanele spitalelor pentru a citi copiilor poveşti!

Carnavalul Bradului

Eveniment organizat în decembrie 2015 şi 2016. Voluntarii Taxiului cu Bomboane au dăruit fructe, dulciuri, jucării, cărţi și multă dragoste  copiilor spitalizaţi dar şi celor aflați în şcolile speciale din București!

Mos Craciun de Vara

Pentru Taxiul cu Bomboane, Moș Crăciun nu vine doar iarna, ci în fiecare anotimp! În vara lui 2015, moșul si spiridușii au spitalele de pediatrie din București, încărcaţi cu cărţi, jucării, vorbe de încurajare și dragoste!

Impreuna vedem viata mai frumoasa

Un proiect demarat de Taxiul cu Bomboane împreună cu Optiela și Hoya Lenses România, în care copiii cu nevoi speciale din capitală primesc consultații oftalmologice și ochelari! (2016-2019)

Excursie Casa Vlasia

O excursie în mijlocul naturii pentru copiii cu nevoi sociale și nevoi speciale din București. Transportul și masa pentru copii, cât și pentru însoțitorii lor sunt acoperite de către partenerii noștri! (2017, 2018)

Invitatie la Teatru pentru Sectorul 5

Un proiect finanțat de către Primăria Sectorului 5, ce constă într-o piesă de teatru și workshopuri în comunicare, socializare și incluziune pentru copiii cu nevoi sociale și nevoi speciale. (2017)

Socioterapie prin Teatru Sector 3

 Elevii scolii speciale nr 5 din Bucuresti pregatesc un spectacol de teatru si dans in cadrul Teatrului Metropolis! Spectacolul si workshopurile fiind finantate de Primaria Sectorului 3. (2017)

Oameni din Taxiul cu Bomboane

Galeria Occidentului organizează vernisaj și licitație de fotografii în scopul strângerii de fonduri pentru Asociația Taxiul cu Bomboane! În 2019 am avut a doua ediție!(2018, 2019)

Scoala de balet fitness si nutritie

Prietenii noștri nutriționiști și balerini profesioniști au predat workshopuri de balet, fitness, nutriție și wellness  pentru tinerii din categoria celor cu nevoi sociale și nevoi speciale din București și Urziceni. (2018)

SPECIAL YOUTH UPGRADE

Cursuri de orientare profesională, educație financiară și dezvoltare personală, pentru tineri cu nevoi sociale și tineri cu deficiențe de auz din București și Urziceni. (2018-2019)

Fotografia prin ochii mei

Cursuri de fotografie pentru copiii marginalizați social și tinerii cu nevoi speciale, ținute prin două proiecte rulate simultan. Workshop-urile s-au terminat cu expoziția “Lumea prin ochii mei”. (2019)

SUPER ANTREPRENORESCU

Un proiect dedicat studenților cu vârste cuprinse între 18-35 de ani, unde tineri care provin din medii sociale defavorizate se bucură de cursuri de antreprenoriat și vânzări ținute de specialiști în domeniu. (2019)

DORITI SA DEVENITI

PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi „Seara de Poveste” , „O zi cat o vacanta” , „Ciorapelul cu Bomboane” ! Donați acum online sau direct in contul Asociatiei!