DigitalYouth Evolution
Asociația Taxiul cu Bomboane organizează Gratuit cursuri de Competențe Digitale autorizate ANC pentru 125 de tineri între 16 și 35 de ani din București și județele Ilfov Prahova, Argeș,Dâmbovița, Giurgiu și Brașov, în cadrul proiectului DigitalYouth Evolution, proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Ce învățăm la cursurile de Competențe Digitale?
Asociația Taxiul cu Bomboane, vizează prin acest proiect o abordare integrată a competențelor digitale, recunoscând că acestea nu sunt doar abilități tehnice, ci implică și o înțelegere critică și etică a mediului digital. Astfel, prin acest proiect care va fi amplu promovat împreună cu finanțatorul ne propunem să oferim tinerilor cursuri de competențe digitale care se vor concentra pe dezvoltarea abilităților tehnice, de la operarea eficientă a programelor până la design digital. Se va pune accent pe înțelegerea critică a conținutului online, evaluarea surselor de informații și crearea de conținut digital. În partea practică a cursului, tinerii vor învăța cum să lucreze cu fișiere de tip doc și salvarea acestora în diferite formate, să insereze tabele, imagini, antet și subsol, să lucreze cu foi de calcul tabelar, rânduri și coloane, formule matematice și grafice, prezentări creative, instrumente digitale interactive, toate sub îndrumarea trainerului. Considerăm că aceste activități le vor crea competențe reale în domeniul digital și vor fi pregătiți pentru viitor atât personal, cât și profesional. Aceste etape vor fi atent pregătite de echipa de management și voluntari, asigurându-se astfel buna desfășurare a proiectului.
După dobândirea competențelor digitale, tinerii vor învăța și despre securitate cibernetică: ei vor aborda aspectele esențiale ale securității online, vor învăța despre riscurile asociate cu navigarea pe internet, cum să detecteze și să evite amenințările și cum să protejeze datele și informațiile personale.
Tematica cursului de Competențe Digitale se va axa pe următoarele elemente:
- Cunoașterea noțiunilor fundamentale legate de utilizarea internetului;
- Utilizarea eficientă a poștei electronice;
- Utilizarea instrumentelor digitale utilizate în comunicare;
- Crearea și editarea fișierelor de tip doc, lucrul cu foi de calcul tabular;
- Crearea conținutului digital și adaptarea acestuia în funcție de mesaj și de grupul țintă;
Pentru a asigura continuitatea proiectului, tinerii vor urma și un program de formare specific pentru obținerea competențelor privind principiile de Securitate cibernetică pentru a preveni pericolele la care sunt supuși în mediul digital.
Tematica cursului de Securitate Cibernetică se va axa pe următoarele elemente:
- Introducerea în Securitatea Cibernetică;
- Importanța Securității Cibernetice;
- Amenințarea cibernetică la adresa României;
- Tipuri de vulnerabilități;
- Administrarea și securitatea sistemelor și a rețelelor
- Securitatea cibernetică în practică
Scopul proiectului este de a asigura competențe digitale tinerilor necesare viitorului, crescând astfel procentul celor digitalizați, competențe atât de importante ce vor contribui la transformarea digitală a societății și pe toate planurile, atât la nivel national, cât și la nivel European.
Cursurile de Competențe Digitale + modul Securitate Cibernetică se vor desfășura online, iar examenele vor fi offline (în sala de curs), conform următorului program:
Grupa I:interval 21.10.2023 – 01.11.2023, cursul desfășurându-se online, în zilele de 21, 22, 28 și 30.10. 2023, orele 17:00. Examenul în sală, 01.11.2023, în Brașov;
Grupa II: interval 23-02.11.2023, cursul desfășurându-se online, în zilele de 23, 24, 30.10. și 01.11.2023, orele 17:00. Examenul în sală, 02.11.2023, în Giurgiu;
Grupa III: interval 26.10-05.11.2023, cursul desfășurându-se online în zilele de 26, 27, 31 și 02.11.2023 , orele 17:00. Examenul în sală, 05.11.2023, în Ploiești;
Grupa IV: interval 06-18.11.2023, cursul desfășurându-se online în zilele de 06, 07, 13 și 15.11.2023, orele 17:00. Examenul în sală, , 18.11.2023, în București.
Grupa V: interval 08-18.11.2023, cursul desfășurându-se online în zilele de 08, 09, 15 și 17.11.2023, orele 17:00. Examenul în sală, , 18.11.2023, în București.
Aceste cursuri sunt gratuite pentru TINERII CARE AU DOMICILIUL ÎN BULETIN ÎN BUCUREȘTI, ILFOV, PRAHOVA, ARGEȘ, DÂMBOVIȚA, GIURGIU ȘI BRAȘOV.
Condiții de participare:
- Tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani;
- Tinerii trebuie să dovedească faptul că au absolvit studiile minime (diploma de 8 clase/ diploma de bacalaureat);
- Domiciliul (adresa din buletin) în București și județele Ilfov Prahova, Argeș,Dâmbovița, Giurgiu și Braș
- Sunt disponibili și participă la curs în toate zilele indicate și poate susține examenul fizic într-unul din orașele de mai sus.
După selectarea participanților, aceștia vor pune la dispoziția asociației următoarele documente: Copie CI, copie Certificat de naștere, copie diploma de 8 clase sau bacalaureat și copie certificate de căsătorie dacă este cazul.
Tinerii vor fi selectați pe baza unui formular de înscriere ce va conține următoarele informații:
- Tinerii au ca studii minimum 8 clase(dovadă cu diplomă).
SCOR =V+ NR C + NR_P, unde:
V = vârstă, cu cât este mai tânăr cu atât are șanse mai mari de participare, conform principiul intervenției timpurii din Strategia Națională de Tineret.
NR_C = numărul de cursuri la care a mai participat candidatul, cu cât mai puține, cu atât are mai multe șanse de participa la aceste cursuri.
NR_P = numărul de proiecte la care a mai participat candidatul, cu cât mai puține, cu atât are mai multe șanse de participa la acest proiect.
În caz de egalitate, se va lua în calcul vârsta, iar participantul cu vârsta mai mică va avea prioritate, respectând astfel punctul m) Principiul intervenției timpurii din Strategia Națională în Domeniul Politicii de Tineret 2015-2020
Condiție eliminatorie(dacă nu îndeplinesc aceste condiții nu pot fi selectați).
!!! VOR FI CONTACTATI TELEFONIC DOAR TINERII SELECTAȚI LA CURS!!!!
Costuri: GRATUIT
Pentru mai multe imagini cu proiectele noastre, vă invităm să vizitați pagina noastră oficială de Facebook, unde cele mai recente fotografii cu activitățile noastre de caritate sunt încărcate zilnic!
DORITI SA DEVENITI
PARTENERI IN FAPTE BUNE?
Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi “Canuta cu Bomboane“! Puteti dona prin PayPal, direct cu cardul bancar prin EUplatesc.ro, prin intermediul BursaBinelui.ro sau direct in contul Asociatiei noastre!