Home » Proiecte » HeartBeat 2023

HeartBeat – Pulsing with Emotional Education 

Continuăm seria proiectelor de educație nonformală din acest an cu proiectul HeartBeat: Pulsing with Emotional Education, proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Legea 350/2005 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache”.

În perioada 06 noiembrie- 11 decembrie 2023, 350 de tineri și copii din toate categoriile sociale înscriși în unităţile de învățământ din Sectorul 5 participă la atelierele de gestionare a emoțiilor și a stresului din cadrul proiectului HeartBeat: Pulsing with Emotional Education.

Asociația Taxiul cu Bomboane dorește să le ofere copiilor și tinerilor un program inovativ și atractiv de educație non-formală pentru a-i stimula să gestioneze conștient emoțiile și stresul pentru o dezvoltare echilibrată și armonioasă. Proiectul HeartBeat: Pulsing with Emotional Education rezolvă problema stării de stres sau de gestionare eronată a emoțiilor în rândul copiilor și tinerilor, problemă ce conduce la depresie și anxietate pe tot parcursul vieții. Prevenirea depresiei, anxietății și a bolilor asociate este prioritară atât la nivel național cât și la nivel european. Performanța școlară deteriorată, dificultățile de relaționare în perioada adultă, riscul crescut de alte tulburări de sănătate mintală și tulburări de consum de substanțe au fost asociate cu diagnosticul cu tulburare depresivă majoră în copilărie. O treime dintre adolescenții care se prezintă la medicul de familie prezintă o tulburare emoțională, iar 14% sunt diagnosticaţi cu depresie. Mai mult, din cauza contextului pandemic și a izolării continue a acestora, aceste probleme s-au accentuat ba chiar s-au cronicizat.

Tinerii și copii care fac parte din școlile din sectorul 5 vor avea acces la ateliere de gestionare a emoțiilor și a stresului pentru a profita de oportunitățile educaționale oferite de Asociația Taxiul cu Bomboane prin proiectul HeartBeat: Pulsing with Emotional Education, proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Legea 350/2005 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”. Aceste oportunități constituie metode prin care participanții la ateliere își vor dezvolta capacitatea de a interacționa în societate, își vor dezvolta abilitățile de relaționare cu cei din jur și gândirea pozitivă, spontaneitatea, imaginația, relaționarea și creativitatea. 

Emoțiile și stresul interior la vârsta copilăriei și adolescenței conduc la situații individuale de criză greu de gestionat în lipsa relaționării, comunicării și înțelegerii iar restricțiile pandemice, economice, teama și nesiguranța create de războiul de lângă noi au adus cu ele o și mai mare presiune în rândul copiilor și tinerilor. 

Ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii și tineri misiunea Asociaţiei Taxiul cu Bomboane fiind îmbunătăţirea calităţii vieții copiilor și tinerilor prin activităţi de terapie prin joc şi proiecte care să le aducă buna dispoziție şi să-i ajute să se integreze.

Pentru mai multe imagini cu proiectele noastre, vă invităm să vizitați pagina noastră oficială de Facebook, unde cele mai recente fotografii cu activitățile noastre de caritate sunt încărcate zilnic!

DORITI SA DEVENITI
PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi “Canuta cu Bomboane“! Puteti dona prin PayPal, direct cu cardul bancar prin EUplatesc.ro, prin intermediul BursaBinelui.ro sau direct in contul Asociatiei noastre!