Home » Proiecte » Future 4 YOUth II

Future 4 YOUth 2022 II

 

Asociația Taxiul cu Bomboane organizează o nouă serie de cursuri gratuite CAFIVO ( modul CArieră, modul FInanciar și modul VOrbire în public) și Life Coach în cadrul proiectului „Future 4 YOUth”, proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sub egida Anului European al Tineretului.

Cursurile se vor desfășura fizic în perioada 31 octombrie – 17 noiembrie 2022 în Curtea de Argeș și București și vizează acumularea de competențe ce privesc accesul și comportamentul la un loc de muncă, lucrul în echipă și medierea conflictelor dar și de dezvoltare a abilităților necesare pentru administrarea veniturilor și cheltuielilor raportate la un venit lunar, abilități de vorbire, de prezentare și de structură a discursului. Pentru a fixa cunoștințele dobândite, tinerii vor beneficia și de cursuri de life coaching, ce va avea rolul de a-și seta obiectivele  personale și profesionale și de a descoperi metode pentru atingerea acestora.

150 de tineri care au vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani și fac parte din București sau județele Ilfov, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa vor beneficia de cursurile gratuite. Scopul proiectului este de a oferi participanților la cursuri șansa de a se  dezvolta social și profesional, prin acces la cursuri care nu se găsesc în programa școlară dar care sunt necesare pentru dezvoltarea lor ca indivizi, viitori adulți. Asociația Taxiul cu Bomboane dorește să ofere publicului format din tineri accesul la educație non-formală de calitate și includerea acestora în societate prin realizarea unor  cursuri ce îi vor pregăti pe aceștia să devină persoane cât mai active.

Impact la nivelul tinerilor: vor avea acces la cursuri pentru a se încadra mai bine în societate și pentru a le facilita accesul pe piața muncii dar și pentru a manageria mai bine un venit în funcție de cheltuielile acestora. Aceștia vor dobândi competențe ce le vor fi prielnice la angajare dar și pentru a învăța în mod real cum să cheltuiască și să economisească în raport cu salariul ce îl vor primi. Pe lângă competențele dobândite, aceștia vor putea afla despre diverse oportunități legislative potrivite grupului din care fac parte. Mai mult, considerăm că tinerii, vor avea dezvoltată abilitatea de a comunica și a se purta în societate dar și abilitatea de a crea legături, doar prin simpla participare la aceste cursuri și lucrul în echipă desfășurat, medierea conflictelor, adaptarea în diverse situații. Practic, tot ce au învățat despre locul de muncă, au exersat la un nivel mai mic în cadrul orelor de cursuri. În plus, tinerilor li se va crea un automatism, pentru atingerea obiectivelor, prin sesiunile de coaching, aceștia învățând să construiască și să respecte un plan, pentru a-și atinge obiectivele setate, această activitate fiindu-le benefică atât pentru viața personală cât și profesională. Participanții se pot înscrie la curs prin completarea formularului care este publicat pe pagina de Facebook, dar si pe site-ul oficial al Asociației Taxiul cu Bomboane. Selecția participanților se va realiza în București și Curtea de Argeș. Prioritate la înscriere vor avea participanții cu vârsta mai mică, în conformitate cu principiul intervenției timpurii (m) din ”Strategiei Naționale în Domeniul Politicii de Tineret 2015-2020”. Acest proiect se adresează doar tinerilor.

Misiunea Asociaţiei „Taxiul cu Bomboane” este îmbunătăţirea calităţii vieții copiilor și tinerilor, prin activităţi de terapie prin joc şi proiecte care să le aducă buna-dispoziţie şi să-i ajute să se integreze.

Pentru inscriere, acceseaza linkul de mai jos:

Pentru mai multe imagini cu proiectele noastre, vă invităm să vizitați pagina noastră oficială de Facebook, unde cele mai recente fotografii cu activitățile noastre de caritate sunt încărcate zilnic!

DORITI SA DEVENITI
PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi “Canuta cu Bomboane“! Puteti dona prin PayPal, direct cu cardul bancar prin EUplatesc.ro, prin intermediul BursaBinelui.ro sau direct in contul Asociatiei noastre!