Home » Proiecte » Future 4 YOUth 2021

Future 4 YOUth 2021

 

Asociația Taxiul cu Bomboane organizează cursurile gratuite CAFIVO ( modul CArieră, modul FInanciar și modul VOrbire în public)  în cadrul proiectului „Future 4 YOUth”, proiect de tineret cofinanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov.

Cursurile se  vor desfășura fizic  în perioada 12-17 septembrie 2021 și  vizează acumularea de competențe ce privesc accesul și comportamentul la un loc de muncă, lucrul în echipă și medierea conflictelor dar și de dezvoltare ale abilităților necesare pentru administrarea veniturilor și cheltuielilor raportate la un venit lunar, abilități de vorbire, de prezentare și de structura a discursului. Pentru a fixa cunoștințele dobândite, tinerii vor beneficia și de cursuri de life coaching (pregătire de viață), ce va avea rolul de a-și seta obiectivele personale și profesionale și de a descoperi metode pentru atingerea acestora.

Beneficiari direcți sunt 50 de tineri marginalizați sau excluși social: tineri din zone rurale, tineri din familii monoparentale, , tineri din centre de plasament, tineri cu dizabilități, tineri de etnie rromă sau care fac parte din alte minorități, tineri fără venit sau cu venituri sub minimul pe economie, tineri șomeri sau ori ce alt tip de categorie care îl duc pe tânăr într-o situație de excludere socială sau marginalizare. Beneficiarii direcți au vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, și fac parte din judeţul Ilfov. Acești tineri sunt interesați de creșterea calității vieții personale și profesionale prin învățare non-formală.

Cursurile se vor realiza pe o perioadă de 5 zile, câte două grupe a câte de 25 persoane, cele două grupe participând paralel în perioada 12-17 septembrie.

Impact la nivelul tinerilor: vor avea acces la cursuri pentru a se încadra mai bine în societate și pentru a le facilita accesul pe piața muncii dar și pentru a manageria mai bine un venit în funcție de cheltuielile acestora. Aceștia vor dobândi competențe ce le vor fi prielnice la angajare dar și pentru a învăța în mod real cum să cheltuiască și să economisească în raport cu salariul ce îl vor primi. Pe lângă competențele dobândite, aceștia vor putea afla despre diverse oportunități legislative potrivite grupului din care fac parte. Mai mult, considerăm că tinerii, vor avea dezvoltată abilitatea de a comunica și a se purta în societate dar și abilitatea de a crea legături, doar prin simpla participare la aceste cursuri și lucrul în echipă desfășurat, medierea conflictelor, adaptarea în diverse situații. Practic, tot ce au învățat despre locul de muncă, au exersat la un nivel mai mic în cadrul orelor de cursuri. În plus, tinerilor li se va crea un automatism, pentru atingerea obiectivelor, prin sesiunile de coaching, aceștia învățând să construiască și să respecte un plan, pentru a-și atinge obiectivele setate, această activitate fiindu-le benefică atât pentru viața personală cât și profesională. De asemena, participanții vor avea acces mai facil la oportunitățile oferite de asociație, aceștia fiind alumni ai asociatiei.

Totodată, impact asupra participanților, vine datorită diplomei obținute în urma absolvirii cursurilor, diplomele fiind dovada dobândirii competențelor, acestea adăugându-se la CV, vor crește șansele de angajare ale tinerilor.

Selecția participanților se va realiza  în perioada 11-12 septembrie 2021. Prioritate la înscriere vor avea tinerii din  Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, localitatea Snagov.

%

Locuri ocupate

Pentru mai multe imagini cu proiectele noastre, vă invităm să vizitați pagina noastră oficială de Facebook, unde cele mai recente fotografii cu activitățile noastre de caritate sunt încărcate zilnic!

DORITI SA DEVENITI
PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi “Canuta cu Bomboane“! Puteti dona prin PayPal, direct cu cardul bancar prin EUplatesc.ro, prin intermediul BursaBinelui.ro sau direct in contul Asociatiei noastre!