Home » Proiecte » CARUSELUL EMOȚIILOR 2022

Caruselul Emotiilor 2022

 

Asociația Taxiul cu Bomboane vine și în susținerea tinerilor cu programul de educație non-formală de gestionare a emoțiilor și a stresului pentru o dezvoltare echilibrată și armonioasă prin proiectul CARUSELUL EMOȚIILOR 2022,  proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sub egida Anului European al Tineretului. Scopul este de a rezolva problema stării de stres sau de gestionare eronată a emoțiilor în rândul tinerilor, problemă ce conduce la depresie și anxietate pe tot parcursul vieții. Prevenirea depresiei, anxietății și a bolilor asociate este prioritară atât la nivel național cât și la nivel european. Performanța școlară deteriorată, dificultățile de relaționare în perioada adultă, riscul crescut de alte tulburări de sănătate mintală și tulburări de consum de substanțe au fost asociate cu diagnosticul cu tulburare depresivă majoră în copilărie. O treime dintre adolescenții care se prezintă la medicul de familie prezintă o tulburare emoțională, iar 14% sunt diagnosticaţi cu depresie. Mai mult, din cauza contextului pandemic și a izolării continue a acestora, aceste probleme s-au accentuat ba chiar s-au cronicizat.

150 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani din București, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, interesați de creșterea calității vieții  personale și profesionale prin participare la cursuri de educație privind sănătatea mintală, cu oportunități reduse în domeniul de gestionare al emoțiilor, vor participa la cursuri săptămânale de învățare și de lucru ce se vor desfășura fizic în București și Curtea de Argeș între 17 octombrie – 11 noiembrie 2022. Participanții își vor dezvolta capacitatea de a interacționa în societate, își vor dezvolta abilitățile de relaționare cu cei din jur și gândirea pozitivă, spontaneitatea, imaginația și creativitatea. Tinerii au din ce în ce mai puține șanse de a învăța cum să își controleze și să își gestioneze emoțiile și stresul interior cu care se confruntă zilnic ducând astfel la agravarea problemelor specifice acestor vârste. Emoțiile și stresul interior în rândul tinerilor conduc la situații individuale de criză greu de gestionat în lipsa relaționării, comunicării și înțelegerii iar restricțiile pandemice, economice, teama și nesiguranța create de războiul de lângă noi au adus cu ele o și mai mare presiune în rândul tinerilor. 

Inscrierile la acest curs se pot face aici: INSCRIERI CARUSELUL EMOTIILOR 2022

Pentru mai multe imagini cu proiectele noastre, vă invităm să vizitați pagina noastră oficială de Facebook, unde cele mai recente fotografii cu activitățile noastre de caritate sunt încărcate zilnic!

DORITI SA DEVENITI
PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi “Canuta cu Bomboane“! Puteti dona prin PayPal, direct cu cardul bancar prin EUplatesc.ro, prin intermediul BursaBinelui.ro sau direct in contul Asociatiei noastre!