Home » Proiecte » Emotii confuze 2022

Emotii confuze 2022

 

Copilăria și adolescența sunt etape importante ale vieții în ceea ce priveşte sănătatea mintală și starea de bine a oamenilor. Este perioada în care tinerii îşi dezvoltă autonomia, autocontrolul, interacțiunea socială, capacităţile de învățare. Experiențele negative, cum ar fi conflictul familial, violenţa asupra copiilor, intimidarea la școală etc. pot avea efecte dăunătoare durabile asupra dezvoltării abilităților cognitive și emoționale de bază şi reprezintă predictori importanţi pentru comportamente negative ulterioare: consum de substanţe, delicvenţă, probleme de sănătate mintală. Performanța școlară deteriorată, dificultăți de relaționare în perioada adultă, riscul crescut de alte tulburări de sănătate mintală și tulburări de consum de substanțe au fost asociate cu diagnosticul cu tulburare depresivă majoră în copilărie. O treime dintre adolescenții care se prezintă la medicul de familie prezintă o tulburare emoțională, iar 14% sunt diagnosticaţi cu depresie. Mai mult, din cauza contextului pandemic și a izolării continue a acestora, aceste probleme s-au accentuat ba chiar s-au cronicizat.

În rândul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale starea de stres este accentuată iar gestionarea emoțiilor este un proces dificil și deseori eronat  Ne menținem atenția asupra copiilor și tinerilor cu nevoi speciale și continuăm seria atelierelor de gestionare a emoțiilor și a stresului. Copiii și tinerii cu nevoi speciale au din ce în ce mai puține șanse de a învăța cum să își controleze și să își gestioneze emoțiile și stresul interior cu care se confruntă zilnic ceea ce duce la agravarea dizabilităților de care aceștia suferă, programa școlară nefiind adaptată unor astfel de nevoi ce țin de latura emoțională. 

Prin proiectul ”Emoții confuze”, proiect finanțat PEPCO România prin programul de responsabilitate socială PEPCOLandia ediția a 2-a, Asociația Taxiul cu Bomboane oferă cursuri gratuite de gestionare a emoțiilor pentru 50 de tineri și copii cu nevoi speciale, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, care sunt înscriși într-o școală pentru copii/tineri cu nevoi speciale sau care fac parte dintr-un centru de plasament. Copii/ tinerii cu nevoi speciale sunt definiți ca fiind: copii/ tineri cu diferite dizabilități (mintale, senzoriale – vizuală, auditivă, fizice, comportamentale, de limbaj, polideficiente), copii/ tineri abandonati, copiii străzii, copii/ tineri abuzați (fizic, psihic, emoțional și sexual), copii/ tineri cu disfuncții psihice, copii/ tineri traumatizați emoțional/ psihic, copii/ tineri aparținând diferitelor etnii (rromă de ex.), copii/ tineri „genii”. Asociația Taxiul cu Bomboane are rolul a coordona proiectul iar cursurile vor avea loc la Școala Gimnazială Specială numărul 5, sector 3, București.. Motivația derivă din dorința de a ajunge la cât mai mulți tineri, asociația implicându-se în prezent mai mult în activități și proiecte pentru tineri și copii din categoriile vulnerabile.

Misiunea Asociaţiei Taxiul cu Bomboane este îmbunătăţirea calităţii vieții copiilor și tinerilor, prin activităţi de terapie prin joc şi proiecte care să le aducă buna dispoziție şi să-i ajute să se integreze.

Misiunea Asociaţiei Taxiul cu Bomboane este îmbunătăţirea calităţii vieții copiilor și tinerilor, prin activităţi de terapie prin joc şi proiecte care să le aducă buna dispoziție şi să-i ajute să se integreze.

Pentru mai multe imagini cu proiectele noastre, vă invităm să vizitați pagina noastră oficială de Facebook, unde cele mai recente fotografii cu activitățile noastre de caritate sunt încărcate zilnic!

DORITI SA DEVENITI
PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi “Canuta cu Bomboane“! Puteti dona prin PayPal, direct cu cardul bancar prin EUplatesc.ro, prin intermediul BursaBinelui.ro sau direct in contul Asociatiei noastre!