Povestea taxiului

CU BOMBOANE

O SCURTA

ISTORISIRE

Totul a început cu o simplă iniţiativă în primăvara lui 2012 când taximetristul Ion Cristian Roman a dorit să transforme o simplă călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau bomboane, puteau asculta o muzica placuta sau puteau primi un tur inedit al Capitalei. Mai apoi taximetristul s-a gândit că ar putea să strângă carti si jucarii pentru copiii din spitale, urmând ca în fiecare sâmbătă să se meargă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”.

În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiectele umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale!

Taxiul cu Bomboane este, de fapt, o metaforă. Este despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre gesturi mici care pot schimba viaţa celor din jur. Este o metaforă despre faptele bune pe care le poate face oricine, pentru că în acest taxi poate urca toată lumea!

Taxiul are acum câteva curse cu destinaţie deosebită: spitalele de pediatrie şi la şcolile cu nevoi speciale din Bucureşti.

Voluntarii ajung acolo pentru a aduce zâmbete copiilor bolnavi dar şi celor cu dizabilităţi. Cu alte cuvinte, Taxiul cu Bomboane este ecologic, funcţionează cu dragoste, dragostea celor care aleg să împartă timp liber, îmbrăţişări şi poveşti, copiilor care au nevoie de speranţă şi încurajări.

Voluntari de toate vârstele, cu diverse pregătiri profesionale, din Bucureşti, dar şi din străinătate, vin să citească poveşti copiilor din spitale, sau să îi ajute pe cei cu dizabilităţi să îşi găsească un drum în viaţă, stima de sine şi sentimentul de utilitate.

Asociaţia are nevoie de susţinere şi de voluntari în toate proiectele pe care le desfăşoară!

MISIUNEA ASOCIATIEI

SI PROMISIUNEA NOASTRA

Perioadele de spitalizare sunt de cele mai multe ori o experienţă tristă şi apăsătoare. Există copii pentru care perioada grea de tratament produce efecte la nivel psihologic, iar aceşti copii au nevoie de sprijin. Membrii şi voluntarii asociaţiei doresc să aducă o schimbare. Misiunea asociaţiei noastre este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor bolnavi şi cu dizabilităţi, prin activităţi de terapie prin joc şi campanii care să le aducă buna dispoziţie!

CATEVA PROIECTE

SI CURSE SPECIALE

Taxiul cu Bomboane derulează o serie de evenimente pentru copii din capitală: “Seara de Poveste”, “Pui de Pernă pentru Pui de Om“, “Ciorăpelul cu Bomboane”, “De Vorbă cu Delfinii” și multe altele! Asociaţia are nevoie de susţinere şi de voluntari în toate proiectele pe care le desfăşoară!

Seara de Poveste

O carte sub braț, un măr în mână și multă dragoste! Voluntari din toată țara și din toate colțurile lumii, împreună cu Gașca Colorată transformă serile obișnuite de spital în momente magice!

Vinerea Sperantei

Vinerea Speranței este un proiect de incluziune, în care copii cu nevoi speciale din București se întâlnesc cu căluți, llame și căței la adăpostul pentru cai “Steaua Speranței”!

Canuta cu Bomboane

Eveniment desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, când copii mai puțin norocoși din spitalele de pediatrie și școlile speciale din București primesc cănuțe cu bomboane.

Bomboland

Bomboland este cel mai ambițios proiect al Taxiului cu Bomboane. Este locul unde prin atelierele desfășurate zi de zi, tinerii cu nevoi speciale își vor redobândi stima de sine și sentimentul de utilitate.

DORITI SA DEVENITI

PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi „Seara de Poveste” , „O zi cat o vacanta” , „Ciorapelul cu Bomboane” ! Donați acum online sau direct in contul Asociatiei!