Home » Proiecte » Croaziera emotiilor

croaziera emotiilor 2023 

Este al treilea an în care, cu această ocazie, vă comunicăm pentru a cincea oară că derulăm, din nou, atelierele de gestionare a emoțiilor și a stresului dedicate copiilor și tinerilor. De ce nu ne oprim, de ce insistăm să ne aducem suportul la îmbunătățirea sănătății mintale a copiilor și tinerilor? Deoarece avem o misiune, aceea de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor și tinerilor.

Începem seria proiectelor de educație nonformală din acest an cu proiectul Croaziera emoțiilor, proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2 București din fonduri nerambursabile de la bugetul local prin Legea 350/2005. 

În perioada 11 septembrie- 27 octombrie 2023, 300 de tineri și copii din toate categoriile sociale înscriși în unităţile de învățământ din sectorul 2 participă la atelierele de gestionare a emoțiilor și a stresului din cadrul proiectului Croaziera emoțiilor.

În cadrul atelierelor copii și tinerii își dezvoltă capacitatea de a interacționa în societate, abilitățile de relaționare cu cei din jur, gândirea pozitivă, spontaneitatea, imaginația și creativitatea. Modul în care învață în copilărie cum să reacționeze și cum să își exprime emoțiile, va fi, în general, și modul în care va reacționa și se va exprima în viața de adolescent și chiar cea de adult. La un moment dat,copilul sau tânărul, cu suportul emoțional de care are nevoie va ajunge la un echilibru emoțional în familie, va învăța să își exprime emoțiile, fie prin gesturi, fie vorbind despre acestea. Important este să fie cineva lângă el care să îl asculte. Copiii și tinerii au din ce în ce mai puține șanse de a învăța cum să își controleze și să își gestioneze emoțiile și stresul interior cu care se confruntă zilnic ducând astfel la agravarea problemelor specifice acestor vârste. Emoțiile și stresul interior în rândul copiilor și tinerilor conduc la situații individuale de criză greu de gestionat în lipsa relaționării, comunicării și înțelegerii iar restricțiile pandemice, economice, teama și nesiguranța create de războiul de lângă noi au adus cu ele o și mai mare presiune în rândul tinerilor. 

Prin proiectul Croaziera emoțiilor, Asociația Taxiul cu Bomboane vine în susținerea a 300 de copii și tineri din sectorul 2 din București cu programul de educație nonformală de gestionare a emoțiilor și a stresului pentru o dezvoltare echilibrată și armonioasă, pentru a rezolva problema stării de stres sau de gestionare eronată a emoțiilor, problemă ce conduce la depresie și anxietate pe tot parcursul vieții. Prevenirea depresiei, anxietății și a bolilor asociate este prioritară atât la nivel național cât și la nivel european. Performanța școlară deteriorată, dificultățile de relaționare în perioada adultă, riscul crescut de alte tulburări de sănătate mintală și tulburări de consum de substanțe au fost asociate cu diagnosticul cu tulburare depresivă majoră în copilărie. O treime dintre adolescenții care se prezintă la medicul de familie prezintă o tulburare emoțională, iar 14% sunt diagnosticaţi cu depresie. Mai mult, din cauza contextului pandemic și a izolării continue a acestora, aceste probleme s-au accentuat ba chiar s-au cronicizat.

Ne dorim să ajungem la câți mai mulți copii și tineri, misiunea Asociaţiei Taxiul cu Bomboane fiind îmbunătăţirea calităţii vieții copiilor și tinerilor prin activităţi de terapie prin joc şi proiecte care să le aducă buna dispoziție şi să-i ajute să se integreze. Se împlinesc trei ani de când derulăm aceste ateliere de gestionare a emoțiilor și a stresului la copii și tineri, Croaziera emoțiilor fiind al cincilea proiect pe această temă.

Pentru mai multe imagini cu proiectele noastre, vă invităm să vizitați pagina noastră oficială de Facebook, unde cele mai recente fotografii cu activitățile noastre de caritate sunt încărcate zilnic!

DORITI SA DEVENITI
PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi “Canuta cu Bomboane“! Puteti dona prin PayPal, direct cu cardul bancar prin EUplatesc.ro, prin intermediul BursaBinelui.ro sau direct in contul Asociatiei noastre!