Home » Scoala de Balet-Fitness si Nutritie 2021

SCOALA DE BALET-FITNESS SI NUTRITIE 2021

Comportamentele nesănătoase privind alimentația și activitatea fizică la copii și tineri presupun propunerea şi implementarea unor strategii de reducere şi prevenţie, respectiv de promovare a comportamentelor sanogene, atât prin intervenţii la nivel individual şi de grup (clasă, şcoală), dar mai ales la nivel comunitar, populaţional.

Asociația Taxiul cu Bomboane oferă cursuri gratuite de balet- fitness și nutriție unui grup de 100 de tineri din București și județul Curtea de Argeș. Programul este inovativ și atractiv, bazat pe educație fizică și nutriție și se desfășoară în cadrul proiectului ȘCOALA BALET- FITNESS ȘI NUTRIȚIE 2021 ce este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului deoarece ne dorim ca tinerii să adopte un stil de viață mai sănătos prin practicarea sportului și printr-o alimentație sănătoasă, proprie dezvoltării echilibrate și armonioase.

Cursurile se vor desfășura fizic în perioada 01- 12 noiembrie iar fiecare grupă va participa la cursul de balet-fitness ce va avea o durată de 3 zile pentru fiecare grupă. Clasa de balet – fitness este un program nou de antrenament care combină eleganța pașilor de balet clasic cu energia mișcărilor de gimnastică aerobică cu beneficii vizibile atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic. Un astfel de program face pe tineri să se simtă mult mai încrezători, optimiști și plini de energie. Principalele beneficii ale cursurilor de balet -fitness se concentrează asupra reducerii stresului, autocunoașterii și a unei capacități mentale crescute. În urma practicării acestor antrenamente, cursanții vor avea flexibilitatea și mobilitatea vizibil sporite, își vor corecta postura corporală, vor avea articulații sănătoase și își vor dezvolta capacitatea plămânilor datorită respirațiilor adânci. Exercițiile de balet-fitness se concentrează și pe interacțiunea dintre suflet, minte și corp și, împreună cu muzica clasică, duc la o creștere a activității creierului.

Cursurile de nutriție vin în completarea cursurilor de balet- fitness. Tinerii vor avea acces la informații ce țin de principii alimentare- rol structural și rol energetic, caracteristicile proteinelor, lipidelor, glucidelor- funcții, structură chimică, alimente, principii alimentare cu rol biocatalitic- substanțe minerale, vitamine, enzime, hormoni, caracteristicile elementelor minerale- rol în organism, importanță, caracteristicile vitaminelor, rolul apei în organism, componentele valorii alimentare, elemente caracteristice digestiei, componentele metabolismului, aportul substanțelor nutritive, alimentația în diferite afecțiuni, întocmirea meniurilor.

Prin proiectul ȘCOALA BALET- FITNESS ȘI NUTRIȚIE 2021 susținem și promovăm în rândul tinerilor între 14 și 35 de ani, indiferent de statutul lor, educația pentru sănătate, prevenția și un  mod de viață sănătos în vederea creșterii calității vieții personale prin metode non-formale.

Selecția participanților se va realiza în București și Curtea de Argeș iar  prioritate la înscriere vor avea cei cu vârstă mai mică, doar tinerii cu domiciliu în București și Curtea de Argeș, tinerii cu dizabilități, tinerii NEEts, tinerii fără părinți sau din orice categorie vulnerabilă care îi împiedică să participe la astfel de programe. Asociația va oferi minimum 5 locuri la cursuri tinerilor din categoria vulnerabilă.

%

Locuri ocupate

Pentru mai multe imagini cu proiectele noastre, vă invităm să vizitați pagina noastră oficială de Facebook, unde cele mai recente fotografii cu activitățile noastre de caritate sunt încărcate zilnic!

DORITI SA DEVENITI
PARTENERI IN FAPTE BUNE?

Asociația are nevoie de voluntari și resurse în toate proiectele pe care le desfăsoară! Puteți să ne susțineți sponsorizând unul din multele noastre proiecte, cum ar fi “Canuta cu Bomboane“! Puteti dona prin PayPal, direct cu cardul bancar prin EUplatesc.ro, prin intermediul BursaBinelui.ro sau direct in contul Asociatiei noastre!